Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Σύντομη ιστορία της οπτικής
          http://www.sciencephoto.com/image/152212/large/C0089526-Newton_s_Opticks_with_colour_Spectrum-SPL.jpg            Η Οπτική είναι ο κλάδος της Φυσικής που μελετά το φως, δηλαδή τον τρόπο διάδοσής του, τις "ιδιότητές" του και την συμπεριφορά του κατά την αλληλεπίδρασή του με την ύλη. Ασχολείται επίσης με την κατασκευή συσκευών και διατάξεων που χρησιμοποιούν ή ανιχνεύουν το φως.
           Από την εποχή λοιπόν που ο Ευκλείδης (στην Οπτική του) διατύπωνε την άποψη ότι το φως διαδίδεται ευθύγραμμα και ότι το μάτι μας στέλνει ακτίνες στο υπό παρατήρηση αντικείμενο (3ος αιώνας πΧ.), μέχρι τις μέρες μας με τα lasers και το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble σε τροχιά γύρω από τη Γη, πολλές είναι οι ανακαλύψεις (θεωρητικές και πειραματικές) που έγιναν στο σπουδαίο αυτό κομμάτι της Φυσικής, που λέγεται Οπτική.
           Δείτε (σε μετάφραση από Αγγλικό κείμενο) μια συνοπτική ιστορία της Οπτικής..................................................................................................ΕΔΩ http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpK0q4tBj9HjknFwGAHniLhOCrCxekMqXyei-9Si8SJn7M5yaEqQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...