Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Η σταθερότητα των ατόμων (N. Bohr)


...Και βέβαια το κλασικό μοντέλο (Rutherford) αδυνατεί να εξηγήσει τη σταθερότητα των ατόμων. Τα άτομα π.χ. ενός αερίου βρίσκονται σε μια αδιάκοπη θερμική κίνηση , με εκατομμύρια αμοιβαίες κρούσεις το δευτερόλεπτο και με ταχύτητες της τάξης των δεκάδων χιλιάδων μέτρων ανά δευτερόλεπτο . Και όμως αναδύονται από τις αμοιβαίες αυτές κρούσεις τους τελείως αμετάβλητα. Αυτό δεν θα είχαμε καμιά δυσκολία να το αντιληφθούμε αν τα άτομα ήταν πραγματικά ά-τομα και άρα «εξαιρετέα από την αλλαγή και την φθορά » όπως λέει ο Επίκουρος.  Αλλά δεν είναι.  Συμμετέχουν σε χημικές αντιδράσεις. Και πάντοτε ξαναβγαίνουν τα ίδια . Σαν να μην έχουν ιστορία και προϊστορία . Σαν η μορφή τους να είναι προκαθορισμένη .   
Μια προσπάθεια ερμηνείας της σταθερότητας των ατόμων με την βοήθεια της θεωρίας του Bohr.... ΕΔΩ                                            http://static.howstuffworks.com/gif/laser1.jpg
                 http://i1-win.softpedia-static.com/screenshots/Atoms-Bonding-and-Structure_2.png                  http://www.quotesby.co.uk/celeb_images/thumb/N/niels_bohr.jpg         An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field .


        Your theory is crazy, but it`s not crazy enough to be true.


        Those who are not shocked when they first come across quantum theory cannot possibly have understood it.

          Prediction is very difficult, especially about the future.


       The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth.
                                                                                                Niels Bohr

(Quotes by Niels Bohr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...