Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ MATHEMATICA

                        Το πρόγραμμα Mathemetica είναι ένα από τα πολλά πακέτα συμβολικής Άλγεβρας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Σίγουρα συγκαταλέγεται μέσα στα ισχυρότερα "πακέτα" Με αυτό μπορούμε να κάνουμε πράξεις, να βρούμε παραγώγους και ολοκληρώματα, να αναπτύξουμε σε σειρές, να λύσουμε εξισώσεις, να επιλύσουμε διαφορικές είτε συμβολικά είτε αριθμητικά, να κάνουμε γραμμική Άλγεβρα, να σχεδιάσουμε συναρτήσεις κλπ. Ένα τέτοιο πακέτο το Mathematica 4 ήρθε και στη σχολική βιβλιοθήκη του 9 και 19 Γυμνασίου, το 19 είναι το σχολείο που υπηρετώ, το 1999 (αν θυμάμαι καλά) και απ' ότι είχα ακούσει τότε είχε δοθεί και σε άλλες περίπου 500 βιβλιοθήκες. Αν λοιπόν κάποιος μπορεί να βρει στη βιβλιοθήκη του σχολείου του το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να διαθέσει κάποιο χρόνο για να το αξιοποιήσει.
                      Στο σύνδεσμο λοιπόν που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε μια μικρή εισαγωγή στις γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων. Οι εντολές που περιγράφονται μπορούν να μεταφερθούν με copy paste σε κάποιο φύλλο του Μαthematica και να εκτελεσθούν.




Για να κατεβάσετε την συγκεκριμένη εφαρμογή.....................................ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Μπράβο Γιάννη για την ζωντάνια που δείχνεις στην αναζήτηση ουσιαστικών θεμάτων. Διότι νομίζω ότι μόνο έτσι μπορούμε να ξεφύγουμε από την μούχλα που επικρατεί σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...