Σελίδες

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ένα πρόβλημα ...του S.Ramanujan (Του Γιάννη Δογραματζάκη)



           "Χρειαζόμουν να βρω τον τρόπο που μεταβάλλεται η οξεία γωνία που είναι απέναντι από την σταθερά πλευρά. Το πρόβλημα μου φαινόταν γνωστό. Κάπου είχα συναντήσει ένα παρόμοιο μαθηματικό θέμα. Τελικά το βρήκα ...Είναι παρόμοιο με ένα πρόβλημα του Ramanujan"....
                                                                           (Γιάννης Δογραματζάκης)




Δείτε την εργασία: 

Ένα πρόβλημα ...του S.Ramanujan  


                                                       Srinivasa Ramanujan



(Ευχαριστώ πολύ τον καλό φίλο και συνάδελφο Γιάννη Δογραματζάκη, για την πολύ όμορφη εργασία του, μία από τις πολλές που μας έχει προσφέρει, σαν μέλος του δικτύου "Υλικό Φυσικής Χημείας".
Η εργασία αυτή έχει αναρτηθεί στο δίκτυο "Υλικό Φυσικής Χημείας" του καλού φίλου και συνάδελφου Διονύση Μάργαρη, τον οποίο θέλω και από εδώ να ευχαριστήσω για την προσφορά του στη διδασκαλία -και όχι μόνον- της Φυσικής και γενικότερα των Φυσικών Επιστημών).



Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ...ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ

       Στα επόμενα θα δούμε μερικά χαρακτηριστικά και κάποιες ιδιότητες των μελανών οπών (black holes) με τη βοήθεια της διαστατικής ανάλυσης.
       Σύμφωνα με ένα θεώρημα που ονομάζεται «θεώρημα εξάλειψης των ιχνών» (no hair Theorem), όλα τα χαρακτηριστικά της μαύρης τρύπας που εξετάζουμε στα παρακάτω, θα θεωρήσουμε ότι εξαρτώνται μόνο από τη μάζα της μαύρης τρύπας...
(Εργασία βασισμένη κατά κύριο λόγο σε ένα θέμα από την 38η Ολυμπιάδα Φυσικής)

Διαστατική Ανάλυση και ...Μαύρες Τρύπες

 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5e/BH_LMC.png/750px-BH_LMC.png
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...